Wegwijs op onze website

In de eerste plaats willen wij jullie welkom heten op onze website. We hopen dat jullie je weg vinden op onze website en willen jullie alvast een handje helpen.

Soms verschijnt een pop-ip met een aankondiging of een belangrijke mededeling. Die popup moet je eerst sluiten door op het kruisje te klikken.

Boven de banner zie je het hoofdmenu met volgende items:

  • ONZE SCHOOL met de submenu's welkom, vestigingsplaatsen, team, pastoraal, leerlingenraad, ouderraad, nieuws, MOS, projecten, in memoriam en tips en links
  • PRAKTISCHE INFO met de submenu's inschrijvingen, leerplicht, lesuren, opvang, studie, bewegingsopvoeding, CLB-medewerkers, schoolreglement, overzicht website, maaltijden en volksspelen
  • SCHOOLBLOG met foto's en een woordje uitleg over tal van klas- en schoolactiviteiten
  • SPORT EN L.O. met foto's en een woordje uitleg over sportieve activiteiten op klas- en schoolniveau
  • KALENDER
  • CONTACT

De items van de schoolblog kunnen gerangschikt worden per klas. Wil je alleen de activiteiten van een bepaald leerjaar bekijken dan maak je een keuze in het uitklapmenu. Kies je voor 'Algemene activiteiten' dan zie je de foto's die geen betrekking hebben op een klasactiviteit maar eerder omschreven kunnen worden als schoolactiviteit.

Door het menu sport en L.O. aan het hoofdmenu toe te voegen, willen wij het sportieve karakter van onze school benadrukken. Ga daar zeker ook regelmatig eens een kijkje nemen want ook daar vinden jullie heel wat foto's en uitleg over klas- en schoolactiviteiten.

Onze kalender onderging een gedaanteverwisseling. Standaard zie je een maandoverzicht waarin de activiteiten in een blauw vakje verschijnen. Je kunt echter ook kiezen voor een weekoverzicht, een dagoverzicht of een lijst. Hiervoor klik je rechts bovenaan op een van de opties. Nieuw is ook dat je met één klik een item kan kopiëren naar je agenda van Google of Outlook.

Onder de banner zie je links in het oranje vak de vier eerstvolgende activiteiten van de kalender. In het blauwe vak in het midden vind je onze contactgegevens en rechts zie je nog een oranje vak met de recentste nieuwsberichten.

Als je helemaal naar beneden scrollt, zie je de recentste items van de schoolblog. Je kunt de schoolblogitems ook sorteren op populariteit.

We wensen jullie alvast veel plezier en mocht je opmerkingen, vragen of suggesties hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Luk Druart
ICT-coördinator